Boek

Wat biedt het boek ‘Mode voor morgen’?

Het eerste boek over Nederlandse initiatieven om de modewereld – en daarmee onze kledingkast – groener en eerlijker te maken. Dat is ‘Mode voor morgen’, het boek waarin ik alles vertel over actuele ontwikkelingen in duurzame kleding. Van milieuvriendelijke stoffen en fairtrade productiemethoden tot textielrecycling, andersconsumeren en slow fashion.

‘Mode voor morgen’ maakt duidelijk dat voor een milieu- en mensvriendelijke kledingkast meer nodig is dan een biologische, eerlijke productiewijze. Duurzaamheid speelt ook een rol bij het ontwerpen, dragen en afdanken van een outfit. ‘Mode voor morgen’ is dan ook een must-read voor consumenten die een bewuste keuze willen maken voor kleding die past bij de mode van nu en zich tegelijkertijd bekommeren om de wereld van morgen. En voor ontwerpers die hun collecties willen verduurzamen.

‘Mode voor morgen’ is het eerste boek over Hollandse ontwerpers, modemerken en maatschappelijke organisaties die onze garderobe groener en eerlijker maken. Ik interviewde duurzame koplopers zoals Ellen Willink, Elsien Gringhuis, Kuyichi en RE-5. Ook C&A, Claudia Sträter, Expresso, Monique van Heist en Zeeman vertellen over hun visie op duurzaamheid. Daarnaast komen initiatiefnemers van onder andere fair trade keurmerken, recyclingprogramma’s, textielsorteerderijen, sociale werkplaatsen, kledingruilfeesten en vintagewinkels aan bod.

Naast uitgebreide achtergrondinformatie bevat ‘Mode voor morgen’ ook fotoreportages, praktische tips en een simpel stappenplan voor een groene garderobe. Samen met het boek ‘Mode voor morgen’ verscheen een gratis e-magazine met tips, foto’s en mijn favoriete winkeladressen.

Er zijn goede redenen om ‘Mode voor morgen’ te lezen. De vier beste:

Het boek draait om vijf reportages die een beeld schetsen van Nederlandse initiatieven om de modewereld te vergroenen. Maak kennis met duurzame koplopers en ontdek dat groene mode geen fata morgana is.

‘Mode voor morgen’ is zelfs een must-read voor iedereen met een korte aandachtsspanne. Elk hoofdstuk kan afzonderlijk worden gelezen. En aan het einde van ieder hoofdstuk is een bondig overzicht te vinden van do’s & don’ts. Achttien kaders lichten kort maar krachtig een aantal opmerkelijke onderwerpen en initiatieven uit.

Is duurzame mode in het dagelijkse leven onvindbaar? Welnee, het boek biedt inspiratie voor verantwoorde kledingaankopen.

Stiekem geen zin om het hoofd te breken over verduurzaming van de garderobe? Wie dit boek heeft gelezen, kan desondanks moeiteloos meepraten over de zin en onzin van ecofashion.

Neem een kijkje in het boek ‘Mode voor morgen’ bij Uitgeverij Mooi Media (en bestel met korting).

fotografie Jaap Jelsma

fotografie Jaap Jelsma

Advertenties