Achtergrond- en nieuwsartikelen

Mijn achtergrond- en nieuwsartikelen over duurzame mode verschenen in ‘De betere wereld’, ‘De Groene Amsterdammer’, Fashion.blog.nl, NSMBL.nl, ‘OneWorld’, ‘P+’, ‘Pulp de Luxe Magazine’, Vrouw.nl, en vele andere print en online media. Als redacteur bij ‘Krant van de Aarde’ zorg ik dat mode steevast een plekje krijgt tussen al het nieuws over verantwoorde voeding, vakanties, gadgets, cosmetica, etc.

Via deze website meteen aan het lezen? Voor PlanPoint schreef ik een serie informatieve artikelen over onderwerpen zoals vintage kleding en een groene garderobe. De onmiskenbaar modieuze kant van verantwoorde kleding kwam aan bod in mijn stukken op NSMBL.nl. Daarin stonden bijvoorbeeld eco warriors en catwalkwaardige collecties van duurzame makelij centraal.

Op KennisLink deed ik verslag van de hindernissen op de weg naar een duurzame modewereld. En voor OneWorld interviewde ik twee Indiase pioniers in fairtrade biokatoen. Over de uitdagingen die zij ondervinden bij de verduurzaming van mainstream merken. Op OneWorld.nl beschreef ik ook wat de millenniumdoelen en de kledingindustrie met elkaar te maken hebben. Kort gezegd:  achter onze dagelijkse outfit gaat een wereld van armoede, arbeidsuitbuiting en milieuvervuiling schuil. Het goede nieuws: als het gaat om bewustwording van de urgentie en het belang van de millenniumdoelen, kan de modewereld een positief verschil maken.

Advertenties