Trendanalyses

Het boek ‘Mode voor morgen. Duurzame kleding’ is een van de vele trendpublicaties die op mijn CV prijken. Het blog Tomorrow’s Wardrobe biedt een A tot Z in duurzame mode. Daarnaast verzorg ik trendpublicaties voor bedrijven, overheden, non-profit organisaties en ngo’s. Zo schreef ik een informatiebulletin voor de Club van Rome Nederland, en een overzichtsartikel voor Second Sight. En ik leverde een bijdrage aan de catalogus bij de tentoonstelling over jeans in het Centraal Museum, en aan de internationale bundel ‘High fashion low countries. Future crafts & sustainable design in the Netherlands and Belgium’.

Trendanalyses liggen ook aan de basis van de achtergrond- en nieuwsartikelen, opiniestukken en blogs die verschenen in ‘Krant van de Aarde’, ‘Second Sight’, ‘Textilia’, ‘TextielPlus’, ‘Trouw’, en vele andere print en online media.

Bovendien verzorg ik regelmatig presentaties, lezingen, colleges en workshops over trends in mens- en milieuvriendelijke mode. Bijvoorbeeld bij festivals, gemeenten, hogescholen en ngo’s.

Zo sprak ik tijdens de Fairtrade Week in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, de Dag van de Duurzaamheid in Groningen, The Justice Conference 2016 en diverse evenementen van Stoere Vrouwen. Ik leverde een bijdrage aan de Residence de la Mode in Den Haag, In-Fashion Utrecht, en de lancering van de Lease A Jeans van MudJeans. Ik gaf les bij de AMFI, de Avans Hogeschool in Den Bosch, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, en het St Ignatiusgymnasium in Amsterdam. En ik was spreker bij events in winkels zoals Fijn & Co in Rotterdam en De Amaranth in Deventer. Het Gentse Fair Fashion Festival, waar ik samen met Claudia Hulshof een infosessie over een eerlijke kledingstijl verzorgde, trok in 2015 bijna drieduizend bezoekers.

Advertenties